TPS esittelee ensimmäistä kertaa kokoonpanossaan tiistaina erittäin mielenkiintoisen vahvistuksen, kun entinen NHL-puolustaja Mark Fraser hyppää kaukaloon Ilvestä vastaan Turussa.

Pohjois-Amerikasta nopealla komennuksella saapunut 31-vuotias puolustaja on pikku hiljaa toipunut reissaamisen aiheuttamasta rasituksesta.

– Ensimmäinen päivä meni vielä ihan hyvin, mutta toissapäivänä taisin nukkua yhteensä 17 tuntia. Nyt alkaa onneksi tuntua siltä, että olen pääsemässä eroon aikaeron rasituksista, Fraser kertoo helpottuneena TPS:n verkkosivuilla.

TPS haluaa Fraserista kovuutta oman maalin edustalle. Sitä onkin varmasti luvassa yli 200 peliä NHL:ssä samassa roolissa pelanneelta 193-senttiseltä järkäleeltä.

– Minua tuskin nähdään hyökkäyksen kärkenä saati kikkaamassa ketään solmuun. Pidän pelini yksinkertaisena ja samalla myös huolta siitä, että minua vastaan on erittäin vaikea pelata.

– Pelaan kovaa omassa päässä ja varsinkin oman maalin edessä. Suojelen itseäni, joukkuetovereitani, maalivahtiamme, eli pyrin siihen, että vastustajalla on aina mahdollisimman vaikeat oltavat, kun olen jäällä.

Fraser korostaa kuitenkin, ettei hänen pelityylinsä kuulu sikailu.

– 11 ammattilaisvuoden aikana en ole saanut ainuttakaan jäähyä päähän kohdistuneesta taklauksesta, ja toivottavasti sama jatkuu täälläkin. On minulle ylpeydenaihe, että pelaan kovaa mutta mahdollisimman puhtaasti.

Kanadalaispuolustaja aloittaa liigauransa tiistaina TPS:n seitsemäntenä puolustajana.

Juttua muokattu klo 15.33. TPS pelaa tänään Ilvestä vastaan Turussa eikä Lukkoa vastaan Raumalla – kyseinen ottelu pelattiin viime lauantaina.