Ei tätä vielä viikko sitten kukaan olisi uskonut, mutta totta se on: Arizona Coyotes on voittoputkessa NHL:ssä!

Coyotes, joka voitti vain yhden kauden 14:stä ensimmäisestä ottelustaan, nappasi Kanadan itärannikon vieraskiertueeltaan kolme voittoa kolmesta ottelusta. Montreal- ja Ottawa-voittojen jatkoksi kaatui viime yönä Toronto Maple Leafs, joka oli kaiken lisäksi voittanut kuusi edellistä otteluaan.

Kojootit veivät pisteet mennessään maalein 4–1, ja suomalaismaalivahti Antti Raanta torjui 26 kertaa.

Vajaat neljä minuuttia ennen loppua Toronton supertähti Auston Matthews luuli jo tasoittaneensa ottelun 2–2:een, mutta videohaaston jälkeen osumaa ei hyväksytty. Tuomarit tulkitsivat Toronton Zach Hymanin häirinneen Raantaa sääntöjen vastaisesti.

– Vaikea sanoa, mutta tunsin vastustajan keihästävän minua ja ajauduin maalin sisälle. En päässyt sieltä takaisin tarpeeksi nopeasti, vaikka yritin. En yrittänyt kalastaa rikettä, vaan vain päästä heti takaisin peliin, Raanta kommentoi pelin käännekohtaa.

Coyotesilla on nyt viisi voittoa ja 13 pistettä 23 ottelusta, ja joukkue on edelleen sarjataulukon jumbona.