Philadelphia Flyers suostui kesällä pelaajakauppaan, joka aiheutti ihmetystä jo uutisen tullessa julkisuuteen.

Flyers lähetti pitkään seurassa tasaisesti suorittaneen sentterin Brayden Schennin St. Louis Bluesiin ja sai vaihdossa Jori Lehterän sekä kesän ykköskierroksen varauksen.

St. Louisia pidettiin kaupan voittajana, sillä se pääsi eroon alisuorittaneen Lehterän 4,7 miljoonan dollarin vuosipalkasta ja sai tilalle Schennin, joka tienaa reilut viisi miljoonaa, mutta on pystynyt hyviin pistemääriin kaudesta toiseen.

Nyt kauden ollessa täydessä vauhdissa, on kauppa osoittautunut entistä vahvemmin Bluesin ryöstöksi.

Schenn on nimittäin NHL:n pistepörssin viidentenä tehtyään 22 ottelussa tehot 10+20=30. Myös teholukema on tässä vaiheessa kautta koko sarjan paras +19.

Ykkössentterin roolin joukkueessaan napannut 26-vuotias hyökkääjä muodostaa tutkaparin Lehterän entisen ketjukaverin Jaden Schwartzin kanssa.

Lisäksi St. Louis on läntisen konferenssin kärkijoukkue, joten treidillä oli selvät vaikutukset joukkueen menestymiseen. Schennin sopimus ulottuu aina kevääseen 2020 saakka, joten näillä otteilla reilu viiden miljoonan vuosipalkka on osoittautumassa jopa edulliseksi diiliksi.

Lehterä sen sijaan ei ole löytänyt kunnollista roolia Flyersissa, vaan pelaa tällä hetkellä joukkueen nelosketjun laidassa. Tehopisteitä suomalaiselle on kertynyt 14 ottelussa 0+2.