Puolustaja Olli Juolevi on tullut Liigaan näyttävällä tavalla.

TPS:n riveissä lainasopimuksella pelaava suomalaisnuorukainen on noussut nopealla aikataululla koko sarjan toiseksi tehokkaimmaksi tulokkaaksi. 15 otteluun Juolevi on viimeistellyt komeat tehot 5+7.

Ennen Liigaan saapumistaan suomalaisnuorukainen on kiekkoillut Pohjois-Amerikan OHL:ssä, jossa hän nousi sarjan parhaimpien puolustajien joukkoon. Juolevi loisti edustamansa London Knightsin takalinjoilla kahden kauden ajan, kun hän viimeisteli kummallakin kaudella yli 40 tehopistettä.

– Peli on nopeaa (OHL:ssä), kuten Pohjois-Amerikassa yleensä on. Siellä on todella taitavia pelaajia. Ei sieltä turhaan mene porukka suoraan NHL:ään. Kun pelataan sarjan kärkijoukkueita tai -pelaajia vastaan, niin onhan se tosi tasokasta, Juolevi valottaa NHL.comin/FI:n haastattelussa.

Tänä syksynä suomalaislupaus haki paikkaa jo NHL:stä, kun hän osallistui Vancouver Canucksin leirille. Paikkaa ei kuitenkaan vielä irronnut maailman kovimmasta jääkiekkoliigasta.

Seurajoukkueuran lisäksi Juolevi on tuttu näky Suomen nuorisomaajoukkueista. Vuonna 2016 hän oli mukana alle 20-vuotiaiden maailmanmestarijoukkueessa.

Lähde: NHL.com/FI