Hannu Jortikka on yhä suosittu mies kaukana Habarovskissa.

Suomalaisvalmentaja johti pienen KHL-seuran vuonna 2012 sarjan pudotuspeleihin. Sen jälkeen joukkue ei ole päässyt toistamiseen mukaan kevään peleihin.

Tänä syksynä joukkue on pelannut pirteästi. Amurin maalilla upeasti pelannut Juha Metsola uskoo, että seuralla on hyvät saumat kevään tosipeleihin. Metsola ja kumppanit ovat lähellä toistaa Jortikan tempun.

– Olisihan se hienoa. Jortsu (Jortikka) on edelleen kuningas kaupungissa. Nyt meillä on oikeasti hyvät saumat, selvästi parhaat näistä kolmesta vuodesta, jotka minä olen täällä ollut, Metsola kertoo Jokereiden tiedotteessa.

KHL:n itäisen konferenssin sarjataulukko on todella tasainen, sillä sijat 5-10 mahtuvat kymmenen pisteen sisään. Amur on nyt kymmenentenä 48 pisteellä, mutta pelannut kaksi tai kolme ottelua edellä olevia joukkueita vähemmän. Viimeisistä kymmenestä ottelustaan Amur on voittanut seitsemän.

– Usein on kyllä käynyt niin, että kauden loppua kohti matkustaminen syö meiltä niin paljon voimavaroja, että peli kyykkää ja menemme vähän alamäkeen. Viime vuonna tosin otimme kauden loppuun spurtin ja voitimme melkein kaikki pelit, mutta siinä kohtaa pleijarisaumat olivat jo menneet, Metsola pohti.

Metsolalla on itse kulkenut vahvasti. Torjuja on torjunut alkukaudesta 33 pelissä torjuntaprosentilla 92,3. Amur luottaa pitkälti suomalaisvahdin torjuntoihin ja tiukkaan puolustuspeliin.

Joukkue on pelannut komeasti kotona. Metsola kaipaa reissupeleistä vielä parempia tuloksia.

– Vieraistakin pitäisi raapia muutamia voittoja, Metsola kiteyttää.