Hyökkääjä Michael Keränen on löytänyt entisen vireensä tutun valmentajan avustuksella.

27-vuotias suomalaishyökkääjä teki Ilveksessä päävalmentaja Tuomas Tuokkolan alaisuudessa kovaa jälkeä kaudella 2013-14, kun hän paukutti liigajäillä 52 otteluun tehot 52 (17+35) tehopistettä. Loistava kausi ei jäänyt muualla huomioitta, ja lopulta hän solmi NHL-sopimuksen Minnesota Wildin kanssa.

Pohjois-Amerikassa Keränen pelasi tulokaskaudellaan ainoastaan AHL:ssä, mutta toisella kaudella hän pääsi pelaamaan myös yhden ottelun NHL:ssä. Murtautuminen maailman kovimpaan jääkiekkoliigaan jäi kuitenkin lopulta haaveeksi, ja mies teki kaudelle 2016-17 sopimuksen Jokereiden kanssa.

KHL:ssä Tappara-kasvatilla oli vaikeaa, eikä hän saalistanut 25 otteluun kuin seitsemän tehopistettä. Lopulta miehen sopimus purettiin kesken kauden ja hän palasi suurin odotuksin Ilvekseen. Tutussa ympäristössäkään hän ei kuitenkaan kyennyt nousemaan enää odotetulle tasolle.

Ennen kuluvan kauden alkua kaikki kuitenkin näytti jälleen lupaavalta. Keränen suuntasi Tuokkolan perässä KooKoon paitaan, jossa hänelle oli tarjolla suuri rooli tutun valmentajan alaisuudessa.

Tällä hetkellä hyökkääjällä on takanaan 23 liigaottelua, joissa hän on viimeistellyt jo komeat tehot 10+12=22. Pisteitä syntyy siis lähes piste per peli -tahtiin. Keränen on Liigan pistepörssissä kymmenentenä.