Nuorten maailmanmestari Rasmus Ristolaisella on tällä kaudella NHL:ssä hiki taatusti virrannut muita pelaajia voimakkaammin. Syksyn 17 ottelussa pinnat 0+7 nakuttaneen suomalaisen peliaikakeskiarvo nimittäin on toistaiseksi täysin käsittämätön 26.42.

Tuo lukema on ennen lauantai-illan pelejä kolmanneksi eniten koko sarjassa.

Nyt suomalainen saanee järisyttävään peliaikaan inhimillisiä piirteitä, sillä Sabresissa neljän parhaan kärkipuolustajan joukkoon kuuluvan ja koko alkukauden missanneen Zach Bogosianin paluu on lähellä.

– Hän (Bogosian) on ”sytytystulppa”. Sinä vain tunnet hänen energiansa, kun hän tulee pukuhuoneeseen. Hän on aina onnellinen, pakki Nathan Beaulieu muotoili Buffalo Newsin mukaan.

Sabresin puolustus näyttää ensimmäistä kertaa pitkään aikaan potentiaaliselta. Alakerrassa luutivat Bogosian, Beaulieu, Ristolainen sekä Marco Scandella, Jake McCabe ja Victor Antipin.

Vaikka Bogosian ei pistelinko olekaan, helpottanee hän Ristolaisen urakkaa. Lisäksi rooli- ja koppipelaajan asemaa ei voi vähätellä.

– Aina kun menetät yhden neljästä parhaasta puolustajan, se on kovaa, Sabresin päävalmentaja Phil Housley myönsi.

– Hän on voimakas luistelija, hän tuo paljon hyvää energiaa pukuhuoneeseemme. Loistava asenne, päävalmentaja lisäksi listasi.