Florida Panthersia on viime aikoina koeteltu NHL:ssä kovalla kädellä. Viidestä edellisestä pelistä ainoastaan yhden voittanut pantterilauma otti viime yönä Colorado Avalanchelta käkättimeen peräti numeroin 3-7, lisäksi murheita aiheuttavat isot loukkaantumiset.

Sivussa ovat niin Aleksander Barkov kuin Jevgeni Dadonov ja Roberto Luongokin. Esimerkiksi suomalaissentterin poissaolo näkyi Coloradoa vastaan rajusti.

Voittoisassa Winnipeg Jets -pelissä joukkueen ylivoima toimi 40:n prosentin teholla, mutta Coloradoa vastaan se oli 0/4.

Päävalmentaja Bob Boughner myönsinkin Sun-Sentinelille, että taannoin ylivoima toimi jopa ilman Dadonovia, mutta Barkovin tähdittämänä.

– Viimeisissä parissa peleissä se toimi meidän kannalta, Boughner pohti sivustolle viitaten viisikkoon, jonka muodostivat Aaron Ekblad, Barkov, Vincent Trocheck, Jonathan Huberdeau ja Keith Yandle.

Tietysti yksi peli on pieni otanta, mutta silti ilman suomalaissentteriä ylivoima oli onnetonta. Lisäksi omissa soi luvattoman paljon, kun kokonaisvaltainen, joukkueen tärkein keskushyökkääjä oli sivussa.