Kari Lehtonen oli tulessa tiistain vastaisena yönä päästämällä Dallas Starsin maalinsuulla vain yhden maalin selkänsä taakse, kun Dallas voitti voittolaukauksilla New York Rangersin 2-1.

Suomalaisvahti torjui ottelussa 25 kertaa. Lehtonen on viime aikoina ollut kovassa vireessä, sillä joulukuussa pelaamissaan neljässä ottelussa päästänyt ainoastaan seitsemän maalia, minkä lisäksi hän on torjunut näistä peleistä kolme voittoa.

Kokenut vahti sai Rangers-ottelun jälkeen vuolaat kehut päävalmentajalta Ken Hitchcockilta.

– Juuri nyt suoraan sanottuna hän antaa meille mahdollisuuden voittaa joka kerta, kun hän pelaa, päävalmentaja kehuu NHL.comin haastattelussa.

Lehtonen on tekemässä kovaa temppua erittäin vaikean viime kauden jälkeen, minkä päätteeksi Antti Niemelle näytettiin ovea. Stars hankki Ben Bishopin selväksi ykkösvahdiksi, mutta tällä hetkellä 34-vuotias suomalainen haastaa hänet loistavasti.

Bishopin joulukuu on ollut nihkeä. Hän on päästänyt selkänsä taakse kolmessa ottelussa yhdeksän kiekkoa, minkä lisäksi hänet vaihdettiin kertaalleen maalilta pois reilu viikko sitten Nashvilleä vastaan.

Hiljalleen vastuutaan kasvattanut Lehtonen on marras-joulukuun aikana aloittanut kuusi ottelua ja torjunut viisi voittoa. Ainoassa tappiossa St. Louis Bluesia vastaan hän päästi vain kaksi maalia.

Lehtonen lyö selvästi painetta Bishopin suuntaan hyvillä otteillaan. Suomalaisen pelaa jo yhdeksättä kauttaan Starsin paidassa.

Lehtosen sopimus päättyy ensi keväänä, joten nykyisillä otteillaan hän on pelaamassa itselleen vähintään hyviä asetelmia siirtomarkkinoille, jos Dallas ei aio pitää Bishopin lisäksi hänestä kiinni.