Hyökkääjä Michel Miklikin alku ei ole ollut JYPissä odotetun kaltainen.

10 liigaottelua, yksi syöttöpiste. Oliko tämä sitä, mitä Jyväskylässä etukäteen odotettiin? Vastaus on yksiselitteisesti: ei.

Kokenut slovakkihyökkääjä saapui JYP-paitaan suurien odotusten saattelemana, sillä olihan jälki kovaa viime kaudella. Silloin Miklik paukutti 11 runkosarjaotteluun seitsemän maalia ja kolme maalisyöttöä. Tällä hetkellä meno ei ole kuitenkaan samanlaista.

Päävalmentaja Marko Virtanen kertoi aiemmin Kiekkoareenalle, ettei hän ole tehottomuudesta huolissaan, sillä Miklik yrittää ja pääsee paikoille koko ajan. Allekirjoitankin itsekin tuon täysin.

Mutta 10 ottelua JYPin kärkiketjuissa ja ylivoimalla ilman tulosta ei ole kuitenkaan sitä, mitä seura huippuhankinnaltaan vaatii. Ei voida myöskään sanoa, etteikö pisteiden tekemiseen olisi ollut saumoja. Slovakkihyökkääjän rinnalla esiintyneet ketjukaverit ovat nimittäin takoneet pisteitä samaan aikaan, kun Miklik on vetänyt kiikareilla.

Mutta kuten aiemmin todettu: yritystä löytyy, joten yksikin onnistuminen voi muuttaa suunnan täysin. Mutta juuri nyt se kuuluisa apina on tarrautunut selkään mieltä piinaavasti.

Toisaalta, jos tehoja ei myöskään ala pian syntyä, on asiaan reagoitava sen mukaisesti. Monessa huippuseurassa pelaaja ei saa edes sitä kymmentä yrityskertaa putkeen, että joko kohta uppoaisi.

Miikka Lahtinen, Helsinki
Twitter: @miikka_lahtinen