Kahtena viime vuotena NHL:n mestaruuden voittanut Pittsburgh Penguins on ajautunut pahaan kriisiin.

Penguins hävisi jouluaattona Anaheim Ducksille lukemin 0-4 ja putosi kolmen pisteen päähän pudotuspeliviivasta.

Seuran GM Jeremy Rutherford on aikaisemmin väläytellyt suuren vaihtokaupan mahdollisuutta, mutta nyt se on totisesti askeleen lähempänä.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Nick Kypreos raportoi sunnuntaina, että Penguinsin tähtipuolustaja Kris Letangin nimi on noussut mukaan siirtohuhuihin.

Letang on pelannut pahasti totuttua tasoaan heikommin, kun 30-vuotiaalla pelurilla on kasassa 36 peliin kaksi maalia ja 25 tehopistettä. Hänen tehotilasto on surkea -13.

– Letang pelaa karmivaa kautta. Hän ei ole saanut ollenkaan takaisin sitä magiaa, jota hänellä oli vielä ennen viime kauden loukkaantumista, Kypreos sanoi Hockey Night In Canadan lähetyksessä.

Letangin sopimus kestää vielä neljä vuotta ja se takaa supertähdelle jättimäisen 7,25 miljoonan dollarin kausipalkan. Kypreosin mukaan Penguins olisi kuitenkin valmis ottamaan osan Letangin sopimuksesta itselleen oikean vaihtokaupan saapuessa vastaan.

Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman huomautti heti Kypreosin jälkeen mieluisan uutisen Penguinsin suomalaispakki Olli Määtälle.

Friedmanin mukaan Penguins ei hae vahvistusta takalinjoille, vaan he etsivät sentteriä ja laitahyökkääjää vaihtokaupassa.

Tämä nostaisi Määtän Penguinsin puolustuksessa arvoasteikolla ja voisi lisätä merkittävästi suomalaisnuorukaisen aikaa ylivoimalla.

NHL:ssä on parhaillaan joulun takia siirtokielto, joten vaihtokaupan voi viimeistellä vasta joulukuun 27. päivän jälkeen, kun kielto päättyy.