Leijonaryhmässä kolmansia U20-kisoja pelaava Olli Juolevi on valmis nousemaan isoon rooliin tulevassa turnauksessa.

Nuorukainen saapui maajoukkueen matkaan allaan vahva syksy Turussa. Juolevi on aloittanut ryminällä Liigassa – alla on vahva syksy ammattilaissarjassa.

Moni mietti ennen ensimmäisiä pelejä, mitä nuorelta NHL-lupaukselta voi odottaa. Alku on ollut mykistävä: NHL-superlupaus on nakuttanut syksyn aikana pakin paikalta 20 peliin tehot 5+9=14. Samalla kaukalossa on nähty rohkeita temppuja tekevä kiekkotaituri.

– En tiennyt paljon mitään, kun saavuin Suomeen. Mutta kaikki on toiminut hyvin. Se on auttanut, että meillä on hyvä joukkue ja hyvä valmennus, Juolevi ynnää Leijonat.comille.

Yksi merkittävä tekijä on 980 NHL-pelin Sami Salo, joka toimii TPS:ssä apuvalmentajana. Kokenut pakki on myös mukana Nuorten Leijonien valmennuksessa.

– Se tuo uskottavuutta toimintaan. Jos hän yrittää sanoa tai auttaa jotenkin, sitä kuuntelee varmasti. Se on hieno juttu, että hän auttaa meitä, Juolevi kehuu.

Kehityskohteet selvillä

Juolevin vastauksista huokuu rauhallisuus ja analyyttisuus. Pakki tietää tarkkaan, mitä hänen pitää parantaa omassa pelissään.

Nuori leijonapakki on valmis nousemaan isoon rooliin Nuorissa Leijonissa. Esille nousevat teemat, joita on mietitty myös Turussa.

– Aktiivisuus on iso juttu. Se on ollut vaikeaa. Pitää yrittää itseä enemmän esille. Sen myötä myös puolustuspeli paranee, Juolevi ynnää.

Mitä Leijonilta voi odottaa? Katso Juolevin koko haastattelu alta:

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo