Saksalaisen Eisbären Berlinin riveissä toivotaan, että suomalaismaalivahti Petri Vehanen jatkaisi ammatilaisuraansa.

40-vuotias konkari edustaa DEL-liigassa pelaavaa Eisbäreniä neljättä kauttaan putkeen, eikä otteissa näy minkäänlaisia hiipumisen merkkejä. Vehanen on edelleen sarjan eliittiä. Tällä kaudella Lukko-kasvatti on esiintynyt 28 ottelussa komealla torjuntaprosentilla 92,6.

Eisbärenin toimitusjohtaja Peter John Leen kommenteista voikin lukea rivien välistä, että seurassa toivottaisiin edelleen, että suomalaisvahti jatkaisi uraansa.

– Meillä ei ole tällä hetkellä neuvotteluja (jatkosta). Se on Petrin oma päätös milloin, ja haluaako hän edes keskustella kanssamme asiasta. Emme painosta häntä, meillä on aikaa, toimitusjohtaja kommentoi paikallislehti B.Z. Berlinille.

Saksalaislehden tietojen mukaan suomalaismaalivahti on viihtynyt perheineen Berliinissä oikein hyvin, jonka lisäksi lapset käyvät kaupungissa koulua. Tästä syystä jatkosopimus ei olisu poissuljettu juttu.

Vehanen on pelannut pitkän ja komean uran, joka sai tietynlaisen kruunun keväällä 2011, kun mies pääsi juhlimaan maailmanmestaruutta. Vehanen oli kyseisessä MM-turnauksessa merkittävässä roolissa torjumalla kahdeksassa ottelussa torjuntaprosentilla 95,4.

Lähde: B.Z. Berlin