Iltalehti kirjoitti perjantaina uutisessaan, että Jukurien päävalmentaja Risto Dufva suuntaa hienolle komennukselle helmikuussa pelattaviin talviolympialaisiin. Mikkeliläisluotsi menee Etelä-Korean kisoihin Slovenian neuvonantajaksi.

Piskuista Sloveniaa luotsaa Kari Savolainen, joka on Dufvalle tuttu mies pitkän ajan takaa.

– Kaverivelkoja tässä maksetaan. Nuorena poikana pelasin Karin kanssa samassa joukkueessa ja myöhemmin hän valmensi, kun pelasin. Meillä on yli 30 vuoden ystävyys, Dufva paljasti sivustolle.

– Kari minut itse asiassa alun perin houkutteli valmentajaksi.

Komennus on Jukurit HC Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Muotkan mukaan sovittu ja käsitelty. Kun asiasta ei koitunut Jukureille haittaa, tarttui Dufva tilaisuuteen auttaa Savolaista.

– Katsoin, että Ripasta olisi minulle iso apu henkisesti ja myös strategistina ja lajin asiantuntijana, piskuisen Slovenian päävalmentaja luetteli.

Slovenia on viime vuosina tehnyt kovaa nousua lähelle jääkiekon huippumaita, vaikka se keväällä MM-kisojen pääsarjasta pois tippuikin.

Maa pelaa jo toisissa olympialaisissa putkeen, ja Sotsissa nelisen vuotta sitten se järjesti jättipaukut kaatamalla mm. Slovakian alkulohkossa ja Itävallan pudotuspelien avauskierroksella.