Yhdysvaltalaispuolustaja Jack Johnson on tiputtanut pommin Columbus Blue Jacketsin suomalais-GM Jarmo Kekäläiselle.

The Athletic -sivuston toimittaja Aaron Portzline paljasti lauantaina, että Johnson on vaatinut viikko sitten siirtoa toiseen NHL-seuraan.

Johnsonin ura on ollut viime vuodet pahassa alamäessä ja tällä kaudella 30-vuotias puolustaja on tehnyt 46 peliin vaatimattomat tehot 2+5=7.

Isoja peliminuutteja urallaan hamstraamaan tottunut Johnson on tippunut Blue Jacketsin kolmanteen pakkipariin, jossa hän saa peliaikaa 19 minuuttia ja 24 sekuntia ottelua kohden.

Johnsonin ohi puolustajien hierarkiassa on mennyt kanadalaispakki Ryan Murray sekä sensaatiomaista kautta pelaava Markus Nutivaara.

Porzlinen tietojen mukaan Johnsonilla ei ole ongelmia Blue Jacketsin pelaajien tai seuran kanssa ja hän jatkaisi mielellään seurassa, jos hänen sopimus jatkuisi vielä tämän kauden jälkeen.

Siirtopyynnön suurimpana syynä pidetään sitä, että Johnsonin 4,35 miljoonan dollarin vuosipalkan sopimus päättyy tähän kauteen ja kiekkotähti haluaa varmistaa sen, että hän saa annettua tarpeeksi hyviä näyttöjä uuden rahakkaan sopimuksen takaamiseksi.

Johnsonin vanhemmat kavalsivat pojaltaan neljä vuotta sitten paljon rahaa. Sen myötä hän joutui konkurssiin. Kokenut NHL-tähti maksaa vielä nykyään konkurssista johtuvia velkojaan, eikä hänellä jää tämän kauden viiden miljoonan dollarin palkasta käteen kuin vain 246 000 dollaria.

– Hänellä ei ole samanlaista pesämunaa, mitä useimmilla 12 vuoden NHL-veteraaneilla, Portzlinen lähde mainitsi.

Kekäläinen tunnetaan pelottomista vaihtokaupoista ja hänellä on helmikuun siirtorajaan asti aikaa tehdä iso päätös Johsoniin liittyen. Jos Kekäläinen päättää pitää Johnsonin mukana mestaruudesta taistelevassa Blue Jackets -ryhmässä, saattaa seura menettää luottopakkinsa kesällä ilmaiseksi toiseen seuraan.