11. helmikuuta 1996 on yksi Suomen jääkiekon historian mustimmista päivistä.

Porin Ässien tshekkihyökkääjä Jaroslav Otevrel lensi tuolloin pää edellä Porin Isomäen jäähallin päätylaitaan kohtalokkain seurauksin: Otevrel halvaantui, eikä ole sen koommin toipunut entiselleen.

Ässät ei ole kuitenkaan unohtanut entistä sankariaan. Nyt seura on kutsunut Otevrelin Poriin ja Isomäen jäähalliin seuraamaan kunniavieraana 9. helmikuuta pelattavaa ottelua Ässät–TPS, seura kertoo nettisivuillaan.

Edellisen kerran Otevrel on vieraillut Ässien ottelussa vuonna 1998.

– Minulle kuuluu tällä hetkellä hyvää. Elämä etenee rauhallisesti. Odotan suurella innolla, että näen Isomäen pitkästä aikaa. Paluu Poriin ja Isomäelle tulee olemaan todella tunteellista, Otevrel sanoo Ässien nettisivuilla julkaistussa tiedotteessa.

Ässien nykyinen urheilujohtaja Jari Korpisalo näki Otevrelin loukkaantumisen aivan vierestä, ja kaikkien jääkiekkoihmisten tavoin järkyttyi syvästi.

– Olin Ässien kapteeni ja kentällä, kun Otevrel loukkaantui. On edelleen vaikea saattaa sanoiksi siihen liittyviä tunteita ja ajatuksia. Hänen jälleennäkemisensä tulee olemaan odotettu ja tunteikas, Korpisalo sanoo tiedotteessa.

Ässien Ässä, patalegenda Veli-Pekka Ketola oli traagisen tapahtuman aikaan Ässien toimitusjohtaja.

– ”Jaro” on osa perhettä, ja emme voi emmekä halua unohtaa häntä. On hienoa, että hän tulee katsomaan meitä, Ketola sanoo.

Otevrel pelasi Ässissä vuosina 1994–96 pudotuspelit mukaan lukien yhteensä 100 ottelua tehoin 24+48 =72. Tshekkihyökkääjä oli Ässien mukana voittamassa SM-pronssia keväällä 1995.

Lähde: www.assat.com