Helmikuussa Etelä-Korean Pyeongchangissa jääkiekon olympiahopeaa puolustava Ruotsi on nimennyt joukkueensa tuleviin talvikisoihin. Varsin nimekkäästä kokoonpanosta löytyy pelaajia, jotka saattavat olla suomalaisille hyvinkin tuttuja.

Esimerkiksi maalivahtikolmikkoon nimettiiin Ruotsin pääsarja SHL:ssä pelaavan Växjö Lakersin maalivahti Viktor Fasth, joka torjui maansa väreissä Suomen riemuun päättyneessä MM-finaalissa keväällä 2011.

Toinen tuttu nimi saattaa olla KHL:n Salavat Julajev Ufassa hyökkäävä Linus Omark, joka pelasi samaa sarjaa Jokereissa kaudella 2014-15. Edmonton Oilersin varaus oli helsinkiläisten leirissä tuhoisa pisteiden tekijä.

Runkosarjan 60 mittelössä pisteitä syntyi 16+30=46 ja 10 pudotuspeliottelussa 3+6=9.

Suomesta tuttujen pelaajien lisäksi mukana on NHL-superlupaus Rasmus Dahlin. 17-vuotias huippupakki on arvioitu menevän kesän varaustilaisuudessa ensimmäisenä pelaajana.

Alkulohkossa Suomenkin kohtaavan Ruotsin joukkueen voit kokonaisuudessaan katsoa täältä tai alla olevasta Twiitistä.

Tre Kronor

@Trekronorse
#TreKronors trupp till OS i Sydkorea. Truppen kommer senare att kompletteras med två forwards. #olympics2018

Talviolympialaiset alkavat 9. helmikuuta.