NHL-asiantuntijalta tyly ennustus: Suomelle tulossa karmea vuosi varaustilaisuudessa!

© Kuva: Juha Tamminen

Kesäkuu 2016. Patrik Laine varataan NHL:ään kakkosena, Jesse Puljujärvi neljäntenä ja Olli Juolevi viidentenä. Ykköskierroksella taalajäille napattiin myös Henrik Borgström.

Vuosi myöhemmin Miro Heiskasen varausnumero on kolme, Juuso Välimäen 16, Urho Vaakanaisen 18, Kristian Vesalaisen 24, Henri Jokiharjun 29 ja Eeli Tolvasen 30.

Pari edellistä vuotta ovat tarjonneet suomalaisittain iloisia riemunkiljahduksia NHL:n varaustilaisuuksissa. Kuten monet julkaisut viime aikoina ovat arvelleet, ei samanlaista ilotulitusta kuitenkaan ole luvassa ensi kesänä. Sitä mieltä oli myös Dallas Starsin Euroopan kykyjenetsinnän päällikkö Kari Takko NHL.comin suomenkielisen sivuston julkaisussa.

Takon sanoihin on uskominen – valitettavasti. Omalla pelaajaurallaan maalivahtina alle 20-vuotiaiden MM-hopeaa ja -pronssia voittanut Takko on jo nähnyt tulevana kesänä varauskelpoisia pelaajia niin paljon, että hän uskaltaa povata suomalaisittain vaisua kesää aiempiin verrattuna.

– Pohjois-Amerikassa on joitakin pelaajia, mutta jos katsotaan pelkästään Suomen sarjoja, niin meillä on selkeästi vähemmän pelaajia tarjolla kärkivarauksille ja myös massalta me olemme selvästi ohuempia kuin aikaisempina vuosina, pelaajauransa kauteen 1999-2000 lopettanut Takko mietti.

Hutivuosi on ymmärrettävä, sillä onhan suomalainen pelaajatuotanto ollut käsittämättömän kovaa viime vuosina Suomen kokoiselle maalle. Siitä kertokoot tämän tekstin alussa mainitut nimet. Takko suhtautui asiaan varsin tyynesti.

– Tällaisia vuosia tulee aina välillä.

Voisi kuvitella, että ensi kesänä ykköskierroksella suomalaisista napataan taitavat hyökkääjät, Kärppien Rasmus Kupari ja Ässien Jesperi Kotkaniemi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.