OHL-joukkue Kingston Frontenacsin paidassa tänä viikonloppuna peräti kolme peliä pelaava suomalaishyökkääjä Linus Nyman on ollut kuluvalla kaudella hirvittävissä liekeissä rapakon takana. Runkosarjassa 47 otteluun oli syntynyt ennen sunnuntai-iltaa miehekkäät pinnat 24+34=58, lisäksi tehotilasto näytti upeaa lukemaa +15.

NHL:ään ensi kesänä varattava lupaus on onnistunut kovassa paikassa erinomaisesti. Paineet ovat mahtaneet olla isot, sillä vuonna 1999 lupaus putosi taannoin alle 20-vuotiaiden MM-kisakoneesta. Pettymyksen lisäksi painetta mahtaa kasvattaa se, että pelaajatarkkailijat seuraavat otteluita silmä kovana.

Nyman kuitenkin käänsi jälkimmäisenä mainitun seikan eduksi NHL.comin suomenkielisen sivuston haastattelussa. Paineista ei näytä olevan tietoakaan.

– Voi siitä pikkuisen olla etua, että scoutteja on joka ottelussa täällä, ja välillä ne käyvät juttelemassa, Nyman mietti.

– Haluan keskittyä tähän päivään ja huomiseen sekä sellaisiin asioihin, joihin voin vaikuttaa. En halua tuhlata energiaa sellaiseen, mihin en pysty vaikuttamaan, Nyman mietti viitaten ensi kesän varaustilaisuuteen.

Nyman on painanut OHL:ssä 115 runkosarjan ottelussa 108 pinnaa, 11 pudotuspelissä tehoja on kertynyt 11. Pelillisesti suurin vahvuus on pisteiden teon lisäksi tasaisuus.

– Isoin juttu on ehkä tasaisuus, että peliotteet eivät ailahtele enää niin paljon. Olen saanut sellaisen rutiinin, että pystyn sekä peleissä että treeneissä saamaan itsestäni parhaan irti, vaikka ei olisikaan se ihan se paras päivä.

Nymanin joukkueen kausi jatkuu sunnuntai-iltana kello 23 Suomen aikaa.