Parina viime kautena vakavista terveyshuolista kärsinyt Jonne Tammela on palannut kaukaloon pitkän tauon jälkeen upealla tavalla. Viime kaudella vain muutamia otteluita pelannut alle 18-vuotiaiden MM-hopeamitalisti on painanut AHL:n yhdeksässä mittelössä jo tehot 3+1.

Syracuse Crunchin GM Julien BriseBois oli antanut syracuse.comille erittäin lupaavia kommentteja kovaa paluuta tekevästä hyökkääjästä.

– Hän näyttää vahvalta jäällä, eikä arkaile. Mietin pikemminkin, että pääseekö hän henkisesti takaisin huipputasolle. Sen testin hän on läpäissyt, BriseBois kertoi.

Kommentti vahvuudesta kuulostaa upealta. Näin maallikkona voisi kuvitella, että pitkän tauon jälkeen paluu fyysisen pelin arkeen olisi oikeasti haastavaa. Haasteet ovat kuitenkin olleet muualla – varsin ymmärrettävästi.

– Siihen menee vielä aikaa, että hän on nopeudessa omalla tasollaan. Mutta kaikki on nyt Tammelan omissa käsissä, GM painotti.