Otakar Janecky muistetaan pelaajana, joka teki runsaasti pisteitä ja hymyili leveästi. Liigan kaikkien aikojen toiseksi tehokkain ulkomaalaispelaaja ehti edustaa Suomessa SaiPaa ja Bluesia, mutta kaikista parhaiten hänet muistetaan Jokereista.

Janeckyn oveluuden joutui toteamaan aikanaan myös Ville Skinnari. Tuolloin nuori puolustaja teki debyyttinsä Reipas Lahden paidassa kaudella 1992-93. Uran ensimmäinen ottelu pääsarjatasolla olisi voinut mennä paremminkin.

– Menin heti ensimmäisessä vaihdossa kiekon kanssa oman maalin taakse. Katsoin, että Janecky tulee päälle ja yritin samassa heittää maalin takaraudan kautta perinteisen pakkikikan.

– Janecky ajoi ylitseni ja syötti maalin eteen Säilynojalle, joka heitti kiekon tyhjiin. Valmentajamme Esko Nokelainen tuli sanomaan minulle tilanteen jälkeen, että ei tämä nyt kovin hyvin lähtenyt liikkeelle, Skinnari muisteli ESS:lle.

Skinnari pelasi kaikkiaan 33 liigaottelua uransa aikana. Nykyään Skinnari on SDP:n kansanedustaja.

Pääset alkuperäiseen uutiseen tästä.