Kuten Leijonat.com uutisoi aiemmin, nousi Erik Haula Vegas Golden Knightsin sankariksi tekemällä jälleen maalin.

Osuman ansiosta Vegas venytti ottelun jatkoajalle ja voitti lopulta ottelun 3-2.

Haulan maali aiheutti kuitenkin kovan metelin Jets-leirissä. Juuri ennen kuin suomalainen tuikkasi kiekon maaliin, huitaisi ketjukaveri James Neal maalivahti Connor Hellebuyckia voimakkaasti mailalla.

Nealin maila katkesi lyönnin voimasta, mutta Golden Knights juhli maalia. Winnipegin päävalmentaja Paul Maurice haastoi tilanteen maalivahdin häirinnän takia, mutta monesti kyseenalaistettu sääntöuudistus ei muuttanut päätöstä. Tarkistamisen jälkeen maali pysyi voimassa.

Osumaa vierestä seurannut Jetsin kapteeni Blake Wheeler kävi kuumana ottelun jälkeen.

– NHL:ssä on ollut todella paljon protestointia, että tämä homma saataisiin vihdoin kuntoon. No… Tämä tilanne on nyt jo paha. Tämä homma oli paha jo aikaisemmin – nyt ihan oikeasti, hän (Neal) v***u rikkoi mailansa hänen (Hellebuyck) päähän. Tuo ei ole maali, Wheeler sanoi lehdistölle Winnipeg Sun -lehden toimittajan Ken Wieben mukaan.

Maali ilmeisesti hyväksyttiin sen takia, että kiekko oli jo irrallaan Hellebuyckin selän takana sillä hetkellä, kun Nealin huitaisi mailalla.

– Minua ei kiinnosta missä kiekko on. Juuri ennen kun tuomari meni tarkistamaan maalia, minulle sanottiin, että Connor oli maalialueella ja häneen tehtiin kontakti mailalla. Joten se ei ole maali. Jos jotain, niin sen olisi pitänyt olla viiden minuutin ylivoima meille tai jotain. Se oli rankkaa, Jets-kapteeni jatkoi.