Näin maallikkona voisi kuvitella, että kotimaan nuorten sarjoista siirtyminen suoraan rapakon taakse saisi pelaajan kuin pelaajan ylpistymään jopa ”ei niin terveellä tavalla”. Alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta juhlineen ja alle 18-vuotiaissa MM-hopeaa voittaneen Kasper Björkqvistin pää on kuitenkin pysynyt kylmänä, vaikka hän hyppäsi puolitoista kautta sitten Suomesta suuriin ympyröihin.

Ainakin toistaiseksi viimeisellä kotimaan kaudella 2015-16 hyökkääjä nakutti Bluesin A-nuorten joukkueessa ikäluokan SM-liigassa yhteensä messevät tehot 29+39. Tuon jälkeen tie vei NCAA:han Providence Collegen joukkueeseen, jossa kehitys ainakin pisteiden valossa on ollut huikeaa.

Viime kauden 30 runkosarjapelissä syntyi pinnat 3+6, nyt vastaavassa ottelumäärässä tehoja on syntynyt jo 12+5. Lahjakas hyökkääjä ei kuitenkaan ole alkanut leijumaan – silmät pikemminkin ovat avautuneet.

– Nöyryyttä on kyllä tullut täällä lisää, kun on nähnyt, kuinka paljon on hyviä pelaajia sekä sen ettei jääkiekko ole täällä se suurin laji, Björkqvist myönsi NHL.comin suomenkielisen sivuston haastattelussa.

Pelaajana Björkqvist on lähellä valmentajan unelmaa. Päävalmentaja Nate Leaman kuvaili suomalaista pelaajaksi, joka on monipuolinen, luotettava ja tilanteeseen kuin tilanteeseen sopiva soturi.

– Koutsi tietää usein aika hyvin ja tuntee pelaajansa, kesällä 2016 kakkoskierroksella varttu Björkqvist oli virnistellyt sivuston mukaan vastaten kysymykseen, tunnistaako hän itsensä kuvailuista.