Dallas Starsin 34-vuotias maalivahti Kari Lehtonen on NHL:n yksi kuumimpia suomalaispelaajia tällä hetkellä. Atlanta Thrashersin vuoden 2002 kakkoskierroksen varaus on nimittäin upeassa neljän ottelun voittoputkessa, lisäksi seitsemässä edellisessä pelissä aloittaessaan tappioita on tullut vain yhdessä ottelussa.

Pikkumustia tällä kaudella karvan verran alle 92 prosentin varmuudella pysäytelleen suomalaisen vire ei ole tullut Starsin luotsi Ken Hitchcockille yllätyksenä.

– Se ei ole yllätys. Hän vain on hyvä maalivahti, päävalmentaja ylisti NHL.comin suomenkielisen sivuston haastattelussa lyhyesti ja ytimekkäästi.

Lehtosen tämä kausi on ollut poikkeuksellinen, sillä lukuisia arvokisamitaleita voitttanut torjuja on ottelumääriä tuijottamalla jäänyt kakkosmaalivahdin rooliin. Otteluita on kertynyt vyölle 17, kun esimerkiksi aiempien kausien pelimäärät taalajäillä runkosarjassa ovat olleet kaudesta 2016-17 alkaen vanhempaan mentäessä 59-43-65-65.

Päävalmentaja Hitchcockin mukaan suomalaisen rooli ei kuitenkaan ole olla kakkosmaalivahti.

– Kari ajattelee kuin ykkösmaalivahti ja pelaa kuin ykkösmaalivahti, ja hän on ollut aloittavana maalivahtina suurimman osan elämästään. Tässä sarjassa on oltava kaksi voittavaa maalivahtia. He molemmat ovat pitäneet meidät mukana peleissä ja voittaneet meille pisteitä, Hitchcock huomautti viitaten Lehtoseen ja virkaveli Ben Bishopiin.