Sebastian Aho koki kovia tammikuun puolivälissä pelatussa ottelussa Calgaryä vastaan ja joutui katsomo-osastolle alaraajavamman ja aivotärähdyksen takia.

Nyt Aho on palannut Carolinan kokoonpanoon ja ihan yhtä hyvässä iskussa kuin ennen loukkaantumistaan.

– Sama pistetahti jatkuu. Teki heti paluuottelussaan maalin, toteaa entinen NHL-ammattilainen Sami Helenius.

Aho, 20, on tehnyt 48 ottelussa tehot 18+21. Se oikeuttaa suomalaisten pistepörssissä sijalle seitsemän.

– Aho on vähän samantyylinen pelaaja kuin Mikke (Mikael Granlund), helvetin fiksu, luo paikkoja, tekee maaleja. Se kuuluisa datasentteri toimii, Helenius naurahtaa.

Helenius tutustui Ahoon jo hänen ollessaan teini. Nuoren miehen elkeet jäällä tekivät heti vaikutuksen.

– Sebastian on 97-syntyneitä ja muistan kun pelattiin Kärppiä vastaan Jokerien kanssa C-junnuissa. Siellä oli Ahon lisäksi Puljujärveä ja kumppaneita. Aika kova nippu. Voitettiin muistaakseni yksi matsi ja lopuissa kyyti oli kylmää, Helenius naurahtaa.

– On kuitenkin hienoa seurata noita jätkiä, joita on nähnyt jo nuorena pelaavan. Kyllähän tämä viiden miljoonan kansa tuottaa hirmuisen määrän hyviä kiekkoilijoita, Helenius kehkuttaa.

Ahon seuraava koitos on sunnuntaina, kun Carolina isännöi San Jose Sharksia. Ottelu alkaa kello 20.00 Suomen aikaa. Se on nautittavissa sohvilla ympäri Suomen.

Viasatin kotimaiset urheilukanavat ovat vapaasti katsottavissa perjantaista 2.2. klo 16.00 maanantaihin 5.2. klo 9.00 asti. Viasat Urheilu, Viasat Jalkapallo ja Viasat Jääkiekko -kanavat ovat auki operaattoreiden kaapeli- ja laajakaistajakelussa. Viasat Urheilu on auki myös antenniverkon alueella ja kanavan ohjelmat ovat lisäksi katsottavissa ilmaisessa Viafree-suoratoistopalvelussa. Viaplay on viikonloppunakin maksullinen. Katso tarkemmat tiedot https://www.viasat.fi/avoinviikonloppu.