Kaikki alkoi 13. lokakuuta 2016. Wojtek Wolski oli edustamansa Metallurg Magnitogorskin paidassa pelaamassa ottelua Barys Astanaa vastaan, kun tapahtui jotain pysäyttävää.

Laitojen lähelle tapahtuneessa kiekontavoittelussa Astanan Vladimir Markelov kaatui hänen päälleen. Tämän johdosta Wolski paiskautui rajusti päin laitaa.

Kanadalaishyökkäjää jäi makaamaan liikkumattomana jäähän. Hän ei tuntenut omia jalkojaan ja käsiään. Ensimmäinen ajatus oli, että hän on halvaantunut.

Sairaalassa kävi ilmi, että Wolskin niska oli murtunut kahdesta kohtaa.

– Kun he kertoivat niskani murtuneen, olin peloissani. Ajattelin, että urani on mahdollisesti ohi, Wolski kommentoi The Athleticille.

– Siinä vaiheessa alkaa miettimään tulevaisuutta. Minulla on yksi poika ja toinen on tulossa. Ajattelin pelaamista lasteni kanssa ja lajin opettamista heille.

Pitkän kuntoutuksen aikana kävi yhä todennäköisemmäksi, että NHL-pelaajat eivät osallistu Etelä-Korean olympialaisiin. Tämä oli Wolskin suurimpia yksittäisiä motivaation lähteitä.

– Koko fysioterapian ja kuntoutuksen ajan pidin sen mielessäni. Halusin pelata olympialaisissa ja ajattelin, että kuinka mahtava tunne se olisi ja kuinka se pysyisi mukanani lopun elämäni. Se juuttui minuun ja motivoi minua.

Lopulta Wolski valittiin osaksi Kanadan joukkuetta Etelä-Korean olympialaisiin.