NHL-seura Florida Panthersissa loistanut maalivahti Harri Säteri saattoi pelata viime yönä kauden viimeisen ottelunsa NHL:ssä, kun Panthers hävisi Los Angeles Kingsille 3-1.

Säteri kutsuttiin ylös taalaliigaan, kun Floridan maalivahdit James Reimer ja Roberto Luongo loukkaantuivat. Tammikuusta asti sivussa ollut Reimer oli palannut jo luukkuvahdiksi, ja Luongon kerrotaan olevan myös pelikuntoinen lähiaikoina.

Päävalmentaja Bob Boughner ei antanut suomalaisen kannalta hyviä uutisia ottelun jälkeen. Kilpailu maalivahdin paikasta saattaa olla Säterille liikaa.

– Harri on tehnyt loistavaa työtä, mutta meillä on nyt kolme hyvää maalivahtia joukkueessa. Meidän on annettava myös toisille mahdollisuuksia pelata, Boughner kertoi seuran nettisivuilla.

Tammikuun aikana tilapäisen ykkösvahdin paikan saanut Säteri on päässyt helmikuussa todella hyvään vireeseen, vaikka viime yön ottelu päättyikin tappioon. Ennen Kings-ottelua Säteri oli voittanut neljä ottelua putkeen, joiden aikana hän päästi yhteensä kahdeksan maalia.

Jos Floridan valmennusjohto jatkaa maalivahtien peluuttamista alkukauden mukaisesti, Luongo ja Reimer jakavat loppukauden peliajat maalinsuulla. Silloin Säteri lähetetään pelaamaan takaisin AHL:ään ja Springfield Thunderbirsin riveihin.