NHL-supertähti ylistää Jokereista tuttua puolustajaa: ”Hän oli aikanaan joukkueemme johtajia”

© Kuva: Getty Images

Jääkiekon maailma on pieni. Sen huomaa viimeistään siitä kun Jonathan Toews, kolme Stanley Cupia voittanut Chicago Blackhawksin kapteeni, iloitsee hyvän ystävänsä tultua valituksi edustamaan Kanadaa Etelä-Korean olympialaisiin.

Tuo hyvä ystävä on kaudella 2016-17 Jokereita edustanut puolustaja Chay Genoway. Toews kasvoi Winnipegissä ja Genoway Mordenissa, puolentoista tunnin ajomatkan päässä Winnipegistä. Kahden vuoden ikäerosta huolimatta he pelasivat samaan aikaan Pohjois-Dakotan yliopistossa sekä Faribaultissa, Minnesotassa ns. midget-ikäluokassa, jossa pelaa 15-17-vuotiaita pelaajia.

Samoissa joukkueissa pyöri sellaisiakin nimiä kuin Kyle Okposo ja T.J. Oshie. Genoway ja Toews ystävystyivät vuosien aikana äärimmäisen hyvin.

– Hän on vilpittömästi ja aidosti vaatimaton siitä, että kuka hän on. Hän on hauska tyyppi. Hän oli aikanaan joukkueemme johtajia, yksi niistä joita katsoin ylöspäin, Toews muistelee aikoja Genowayn kanssa The Athleticin jutussa.

Samalla Toews taustoittaa että Chayn isoveli, Ilveksestä tuttu Colby Genoway oli vuotta aiemmin samassa yliopistossa ja Chay luonnollisesti imi oppia häneltä. Saattoi Chay olla tämän ansiosta jopa askeleen edellä muita saapuessaan yliopiston joukkueen riveihin.

– Hän on yksi läheisimmistä ystävistäni ja ystävänä hän on erittäin iloinen kun minulla on mahdollisuus olympialaisiin samalla, kun hän itse ei siellä tule olemaan. Hän on sen minulle tuonut ilmi, Genoway kuvailee Manitoban kasvattien kahdenvälistä suhdetta.

– Otan minkä tahansa neuvojen jonka häneltä saan. En usko, että on olemassa parempaa ihmistä antamaan perspektiiviä tästä kokemuksesta. Hän on erityinen ihminen. Sille on syynsä, että miksi häntä pidetään koko lajin yhtenä parhaista johtajista.