Edmonton Oilersin presidentti Bob Nicholson valitteli Sportsnetin Prime Time Sports -podcastissa olevansa pettynyt ja shokissa siitä, miten huonosti Oilersin NHL-kausi on mennyt.

Oilers on läntisen konferenssin kolmanneksi viimeisellä sijalla ja pudotuspelit alkavat olla jo todellista utopiaa suurin odotuksiin kauteen lähteneelle kanadalaisjoukkueelle.

Nicholsonin mukaan Oilersissa puhaltavat muutoksen tuulet lähiaikoina.

– Olen varma, että joitain muutoksia tulee, jotta olisimme parempia ensi kaudella. Meillä on silti vielä hemmetin paljon työtä vielä tehtävänä, Nicholson sanaili.

Muutoksella 64-vuotias Oilers-pomo tarkoittaa potentiaalista pelaajakauppaa.

– Me yritämme tarkkailla ja tehdä jotain, jotta voimme parantaa joukkuettamme lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä. Meillä on paljon palasia, joita voimme kaupata.

Yksi Oilersin suurista puutteista on ollut todellisen puolustuspään johtajan puuttuminen. Myös NHL:n toiseksi huonoin ylivoima huutaa kivikovaa vahvistusta.

– Jos saisimme yhden huippupuolustajan, se olisi todella hienoa, Nicholson paljastaa.

Tähtipelaajan sisältävää vaihtokauppaa on kuitenkin mahdoton tehdä, jos ei anna jotain merkittävää palasta vastikkeena.

Edmonton Journal -lehden toimittaja David Staple kuuli Nicholsonin suoran lausunnon ja antoi oman arvionsa Oilers-pelaajista, joita voisi käyttää vaihtokaupan vastikkeena.

Staple nosti yhdeksi potentiaaliseksi vaihtonappulaksi suomalaislupaus Jesse Puljujärven, joka on summannut tällä kaudella 38 peliin yhdeksän maalia ja 15 tehopistettä.

– Jos Oilers aikoo hankkia huippupakin, päivänselviä vaihtonappuloita olisivat Ryan Nugent-Hopkins, Kailer Yamamoto, Oscar Klefbom, Jesse Puljujärvi sekä ensimmäisen kierroksen varausvuoro. Uskon kuitenkin, että mahdollinen vaihtokauppa tapahtuisi vasta kesällä, eikä nyt siirtorajalla, Staple sanoi.

Oilersin puolustuksessa on parhaillaan lukuisia kalliita pelaajia, mutta yksikään heistä ei ole kyennyt ottamaan johtavan pelaajan roolia itselleen. Staples uskookin, että jonkun puolustajan täytyy lähteä, jos Oilers haluaa sovittaa uuden tähtihankintansa palkkakaton alle.

– Edmontonissa on tungosta takalinjoilla, joten jos he haluavat tähtipuolustajan, se tietäisi lähes varmuudella sitä, että Klefbom kaupattaisiin pois palkkakaton takia, koska Andrej Sekeralla ja Kris Russelilla on siirron estävä pykälä, toimittaja kertoo.