Vaikka Yhdysvallat ja sen tähtivahti Ryan Zapolski kokivat varhain keskiviikkona raskaan pettymyksen olympiajäillä, antoi Jokerien kassari mielenkiintoisia kommentteja päättyneestä urakasta.

USA lähti puolivälierissä laulukuoroon, kun Tsekki oli parempi voittolaukauskisan jälkeen numeroin 3-2. Zapolskin mielessä taisi pettymyksestä huolimatta olla ylpeys maan paidan kantamisesta olympialaisissa. Kommentit olivat yllättäviä heti tappion jälkeen.

– Peleissä oleminen oli uskomaton kokemus meille kaikille ja jotain, josta meidän kaikkien pitäisi olla todella ylpeitä, turnauksessa pikkumustia hieman päälle 90 prosentin varmuudella pysäytellyt Zapolski tunnelmoi.

– Luulen, että ehkä kymmenen, viidentoista vuoden päästä olemme valmiita palaamaan tähän, katsomme taakse ja sanomme, että se oli luultavasti uran parhaita hetkiä.

USA:n urakka päättyi dramaattiseen puolivälierään. Neljä vuotta sitten vastaavassa ottelussa Tsekin kaatanut joukkue oli vielä toisessa erässä vahvoilla, kun se tasoitti alivoimalla 2-2:een.

Tsekki ei tästä kuitenkaan horjunut, vaan painoi mitalipeleihin ensimmäisen kerran sitten Torinon 2006. Tuolloin se otti pronssia.

Haastattelija: Otto Palojärvi, Gangneung