Hyökkääjä Patrik Laine on yltynyt NHL:ssä uskomattomaan vireeseen.

Vasta 19-vuotias suomalaistähti viimeisteli sunnuntaina tehot 2+1, kun Winnipeg Jets kukisti Carolina Hurricanesin maalein 3-2.

Kolmen tehopisteen illan myötä Laine venytti pisteputkensa jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. Tappara-kasvatti on takonut kyseisen pisteputken aikana jo peräti 16 (10+6) tehopistettä.

Jetsin suomalaistähden maalitahti on NHL:n mittapuulla harvinaisen kova. Hän on viimeistellyt kuluvalla kaudella 35 maalia ja koko NHL-urallaan 71 maalia. Alle 20-vuotiaana NHL:ssä kovempaan maalitahtiin on pystynyt ainoastaan viisi pelaajaa.

Seuraavana Laine uhkaa tilastossa jo Sidney Crosbya (75 maalia). Myös Brian Bellows sekä Wayne Gretzky ovat vielä ohitettavissa, sillä kyseiset nimimiehet pääsivät alle 20-vuotiaana 76 maalin saldoon.

Tilastokakkosena on Dale Hawerchuk 85 osumallaan ja ykköstilaa pitää hallussaan Jimmy Carson 92 maalillaan.

NHL:n runkosarjaa on jäljellä vielä reilu kuukausi, joten nähtäväksi jää, kuinka korkealle Laine kykenee tilastossa vielä nousemaan. Selvää kuitenkin on, että ehjänä pysyessään suomalaishyökkääjä tulee ohittamaan Crosbyn. Sen myötä hänestä tulee 2000-luvun kovin maalipyssy alle 20-vuotiaana pelaajana.

LUE MYÖS

Jättiyllätys: NHL-seura nosti suomalaistaiturinsa farmista – debyytti edessä?