22-vuotias Juho Lammikko on noussut Pohjois-Amerikassa jo NHL:n porteille.

Nuori suomalaishyökkääjä pelaa parhaillaan Florida Panthersin farmijoukkueessa Springfield Thunderbirdsissä, jossa hän lukeutuu joukkueen avainpelaajien joukkoon.

Kehitys on ollut lupaavaa siitä lähtien, kun hän päätti lähteä Pohjois-Amerikkaan. Tämä tapahtui kaudella 2014-15 sekä uudestaan kesken kauden 2015-16.

– Varmaan ei olisi vielä ollut roolia Liigassa, niin se olisi ollut aika hankalaa silloin Suomessa. Ajattelin, että parempi lähteä totuttelemaan Pohjois-Amerikkaan. Enkä ole joutunut missään vaiheessa katumaan, Lammikko taustoitti lähtöpäätöstään NHL.com/FI:n haastattelussa.

AHL:ssä Porin Ässien kasvatti pelaa parhaimmillaan toista kauttaan. Hän on iskenyt kuluvalla kaudella 59 ottelussa tehopisteet 8+20=28. Viime kaudella pisteitä syntyi 11 (6+5).

Lammikon lisäksi joukkueessa ollaan tällä kaudella nähty hyökkääjä Henrik Haapala sekä maalivahti Harri Säteri. Pelaajista juuri Lammikko on jäänyt pienemmälle huomiolle, vaikka hän on toiminut useaan otteeseen jopa ykkössentterinä. NHL-debyyttiä nuorukainen ei ole kuitenkaan vielä tehnyt.

Lähde: NHL.com