Viime yön NHL-kierroksella Buffalo Sabresin hankaluudet jatkuivat, kun se hävisi kotonaan Toronto Maple Leafsille maalein 2-5. Buffalon suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen sai syöttöpisteen.

Sabres on kuormannut jälleen Ristolaisen harteille valtavasti vastuuta. Hän pelaa joukkueessa ylivoimaisesti eniten, mikä näkyy konttaavan joukkueen suoritusten mukaisesti miehen plus miinus -tilastossa. Nuorten maailmanmestaruuden 2014 varmistanut puolustajajätti on 16 astetta pakkasen puolella.

Keskiarvolla 26:35 jääaikaa saava Ristolainen on koko NHL:n kolmanneksi työllistetyin pelaaja. Ainoastaan Ryan Suter (26:45) ja Drew Doughty (26:43) kiilaavat edelle.

Ristolaisen kauden ennätys tuli 6. helmikuuta, kun turkulainen keräsi Anaheim Ducksia vastaan peliaikaa huikeat 32:39.

Kasvanut vastuu ei ole näkynyt merkittävästi Ristolaisen pistesaldossa. Tällä kaudella turkulainen on saalistanut pisteet 6+28=34. Miehen ennätys syntyi viime kaudella, kun 79 ottelussa syntyi 45 pistettä. Ristolainen on tosin ollut tällä sesongilla useita pelejä sivussa loukkaantumisten takia.

Buffalo Sabres on nyt virallisesti NHL:n heikoiten menestynyt joukkue, kun Arizona Coyotes ohitti sen ja nousi sarjataulukossa viimeistä edelliseksi.