Florida Panthersin tie pudotuspeleihin on kaikkea muuta kuin varmaa, kun se on sijoittuneena itäisen konferenssin keskikastiin. Joukkueen toimitusjohtaja Dale Tallon on pohtinut ryhmänsä vahvistamista uusilla kasvoilla.

Yksi kovanluokan tekijä löytyy niinkin kaukaa kuin Denverin yliopistosta.

Kesän 2016 ykköskierroksen varaus Henrik Borgström on ihastuttanut Floridan faneja pelatessaan yliopistosarja NCCA:ssa. Hänet valittiin hiljattain konferenssin parhaaksi hyökkääjäksi ja on kerännyt 37 ottelussa tehot 22+28=50. Denverillä on hyvät mahdollisuudet edetä suomalaissentterin johdolla aina mestaruuteen saakka.

Tallon kertoi Sun Sentinelin haastattelussa, että on seurannut Borgströmin pelejä aktiivisesti ja raotti oven mahdolliselle pikakutsulle NHL:ään. GM uskoo 20-vuotiaan hyökkääjän tuovan joukkueeseen lisää ratkaisuvoimaa.

– Katsotaan mitä tapahtuu. Toivomme, että hänen tekee parhaansa ensin Denverissä, Tallon kertoi.

Yliopistosarjan pudotuspelit päättyvät viimeistään huhtikuun alkupuolella. Jos Floridan kausi jatkuu ratkaisupeleihin, voidaan suomalaislupaus nähdä taalajäillä jo tänä keväänä.

– Tämä poika on kova tekijä, ja me rakastamme häntä. Hän tulee tekemään joukkueesta erilaisen. En välitä, jos hän on saatavilla keskellä pudotuspelien ottelusarjaa.

Vaikkei Tallon ole valmentaja, hän sijoittaisi Borgströmin kakkos- tai kolmosketjun keskelle.

– Meidän pitäisi silloin laittaa Denis Malgin ja Nick Bjugstad laidoille. On helpompaa siirtää sentteri laitaan, kun laituri keskelle. Katsotaan sitten miten se sujuu. Joukkueen taso keskellä on yksi vahvuuksistamme.