Hyökkääjä Antti Suomela saattaa siirtyä NHL:ään ensi kaudeksi, kertoo JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari Ylelle.

24-vuotias JYP-sentteri voitti tällä kaudella Liigan runkosarjan pistepörssin, kun hän viimeisteli 59 otteluun tehopisteet 21+39=60. Saavutus on kova, sillä jääaikaa tuli keskimäärin alle 16 minuuttia ottelua kohden.

Suomelan viime vuosien kehitys on ollut huimaa ja hänen nimensä on noussut puheenaiheeksi monessa eri suunnassa. Holtarin mukaan espoolaislähtöinen pelaaja saatetaan nähdä ensi kaudella jopa Pohjois-Amerikassa.

– Pelaajan agentin mukaan NHL-kiinnostusta on ollut. Mihin ne kesällä sitten konkretisoituvat, niin senhän sitten itse he näkevät, Holtari muotoilee Ylelle.

Suomelan nousu kansainväliseksi huippupelaajaksi on ollut maltillinen. Hän edusti juniori-ikäisenä useasti kakkosjoukkueita. Liigan porteille hän nousi 18-vuotiaana, ja Leijonien EHT-rinkiin viime kaudella.

– Olen arvioinut lahjakkuutta paljon työkseni. Mutta ei missään näissä papereissa lukenut (kuusi vuotta sitten), että tässä pelaajassahan on selvästi NHL-potentiaalia, Bostonille ja Columbukselle NHL-kykyjenetsintä töitä tehnyt Holtari kommentoi.

Lähde: Yle

LUE MYÖS

Leijonien MM-joukkueeseen tulossa tarjolle hurjia NHL-vahvistuksia – tältä tilanne näyttää juuri nyt