Tapparan ja KalPan puolivälieräsarja sai kunnolla lisäkierroksia lauantain kohtaamisesta Kuopion Niiralassa.

Viime kevään finalistien ottelusarjan toinen osaottelu päättyi KalPan voittoon lukemin 4-3. Isoa roolia kuopiolaisten kotivoitossa näytteli Henrik Haapala, joka ajettiin ulos yhteentörmäyksestään KalPa-puolustaja Santeri Lukan kanssa. Kuopiolaisten Alexander Ruuttu oli juuri räjäyttänyt Niiralan huutoon alivoimamaalillaan, kun Haapala nappasi Lukkaan olkapäästä, jonka seurauksena puolustaja kaatui kentän pintaan.

Kesken kauden Florida Panthersin organisaatiosta Tapparaan palannut hyökkääjä soimasi itseään virheestä, joka johti maaliin. Hän ei kuitenkaan itsekään osannut antaa selitystä ulosajoon johtaneeseen tilanteeseen.

– No siinä oli tyhmä peli meikäläiseltä ylivoimalla, kaveri pääsi tekemään maalin. Sitten tulee heidän äijä ja vetää meidän kapteenia poikkarilla ja huitoo kintuille. Yritän pysäyttää hänet (Lukan) ja koetan ottaa olkapäästä kiinni. Meillä osuu jalat yhteen ja kaveri jää makaamaan tuonne kulmaan, Haapala ihmetteli pelin jälkeen Ilta-Sanomissa.

Sen jälkeen tuleekin Tapparan patukkamaiselta hyökkääjältä silkkaa dynamiittia suusta. Häneltä ei herunut ymmärrystä Lukan käytökselle, vaikka puolustaja ei palannut välikohtauksen jälkeen ottelun tuoksintaan.

– Tyhmästi varmaan taas sanottu, mutta en tiedä minkä väristä hametta Santerille tarvitaan, että pystyy taas pelaamaan. Tai sitten pitää laittaa joku p-keleen ristikko, Haapala sanoi tylysti.

KalPa viimeisteli tilanteesta seuranneesta viiden minuutin ylivoimasta tasoitusmaalin ja meni kolmannen erän loppuhetkillä ohi. Ottelusarja on nyt 1-1 ja sen kolmas ottelu pelataan tänään Tampereen Hakametsässä.