Eeli Tolvanen ja Helsingin Jokerit ovat maanantaina purkaneet kiekkolupauksen voimassa olleen sopimuksen. Jokerit tiedotti asiasta verkkosivuillaan.

Syynä tähän on Tolvasen mahdollisuus lähteä vielä tämän kevään aikana jahtaamaan NHL-unelmaa Nashville Predatorsin riveihin.

Vaikka Jokereiden kausi päättyikin otteluiden osalta, olisi Tolvasen ja Jokerien sopimus olisi ollut voimassa alun perin 30. huhtikuuta asti.

Tämän takia Tolvanen ei ole voinut tehdä vielä NHL-sopimusta Predatorsin kanssa. NHL-seura varasi suomalaisen viime kesänä ensimmäisellä kierroksella.

Tolvanen allekirjoitti syksyllä 1+1-vuotisen sopimuksen Jokereihin, mutta on nyt vapaa siirtymään Nashvilleen.

– Homma lähti heti alusta asti rullaamaan hyvin. Saimme joukkueena ja itsekin pelin kulkemaan. Oli aika helppo hypätä mukaan ja tämä on ollut paras joukkue, jossa olen koskaan ollut mukana. Joukkuehenki, se miten kaikki tulivat toimeen toistensa kanssa ja kuinka läheisiksi tulimme toistemme kanssa vuoden aikana oli kyllä ihan huikeaa, Tolvanen kertoi seuran verkkosivuilla.

– Olisin toivonut, että olisimme menneet vielä pidemmälle, koska olimme huikea perhe ja oli kiva olla osana sitä., huippulupaus tunnelmoi.

Lähde: Jokerit

Henri Havusela