Kiekkolegenda Veli-Pekka Ketola muistelee lämmöllä Patrik Laineen kohtaamista, mies kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa.

Pian 70-vuotias Ketola pelasi upean ammattilaisuran vuosien 1963 ja 1983 välisenä aikana. Keskushyökkääjänä pelannut kiekkolegenda edusti Suomea useissa arvokisoissa, jonka lisäksi hänellä oli upea seurajoukkueura. Suurimman osan urastaan hän kiekkoili Porin Karhuissa ja Ässissä, mutta tilille kertyi myös 44 NHL-ottelua Colorado Rockiesin paidassa.

Sittemmin Ketola on toiminut muun muassa päävalmentajan sekä joukkueenjohtajan tehtävissä, joissa hän tutustui myös suomalaistähti Patrik Laineeseen. Vuodenvaihteessa 2015-16 hän toimi Pikkuleijonien joukkueenjohtajana, jossa nuori suomalaishyökkääjä teki asenteellaan Ketolaan lähtemättömän vaikutuksen.

– Parissa matsissa sanoin Patrikille ennen kolmatta erää, että kaappi tulisi tarpeeseen. Poika sanoi, että älä pappa huoli, kohta kolisee. Ja näin kävi, Ketola muistelee Ilta-Sanomille.

Kiekkolegenda linjaa myös, että Laine toimii valtavana esimerkkinä useille ihmisille. Winnipeg Jetsin tähtihyökkääjä ei ole lainkaan tekemisissä alkoholin kanssa.

– Patrikin asenne oikein symboloi sitä, miten paljon viisaampia nykyiset urheilijasukupolvet ovat kuin me vanhat. Nämä ymmärtävät, että alkoholista ei ole saatavissa urheilijan elämään mitään positiivista, ainoastaan negatiivista. Itsetunnoltaan vahva ja terve ihminen ei tarvitse alkoholia mihinkään.

Lähde: Ilta-Sanomat

LUE MYÖS

Oho! Patrik Laine koki kovia NHL:ssä: telottiin veriseen kuntoon, joutui tikattavaksi!

Siirtopommi: 20-vuotias suomalaistaituri siirtyy lähipäivinä NHL:ään – ”Hänet halutaan heti”