JYPin Janne Kolehmainen haluaa unohtaa nopeasti maanantai-illan pudotuspelikamppailun.

Kokenut hyökkääjä istui neljännessä puolivälieräottelussa HIFK:ta vastaan poikkeuksellisen paljon jäähyllä. Kuvaavaa on, että JYP otti ottelussa viisi kahden minuutin rangaistusta – Kolehmainen oli syyllinen kaikkiin jäähyihin.

Kolehmaisen ilta alkoi karmealla tavalla: hän otti neljä jäähyä neljän avausvaihtonsa aikana. Jäähyt tulivat kaikki eri syistä: koukkaaminen, poikittainen maila, huitominen ja kiinnipitäminen olivat tuomariston syyt rangaistuksille.

Konkarin jäähyt maksoivat samalla kovan hinnan JYPille. HIFK johti alle 15 minuutin ja neljän ylivoimatilanteen jälkeen ottelua 2-0.

HIFK-faneilla hauskaa

Kolehmaisen synkkä ilta huipentui kolmannessa erässä, kun sai viidennen jäähynsä. Tuo jäähy vihellettiin kampituksesta.

HIFK-fanit nauttivat tilanteesta täysin siemauksin. Kun Kolehmainen luisteli jäähyaitioon, antoi yleisö suosiota seisaallaan.

JYPin ilta oli myös muuten vaikea. HIFK marssi ottelussa 4-1-voittoon. Sarja on nyt tilanteessa 2-2, kun jatkopaikkaan tarvitaan neljä kiinnitystä.

Tappio harmitti vieraiden leirissä. Kokenut toimittaja Tomi Tuominen paljasti Twitterissä, ettei Kolehmainen tullut pelin jälkeen lainkaan median eteen.