Hyökkääjä Jussi Jokinen saavutti tiistaina NHL:ssä komean rajapyykin.

34-vuotias suomalaiskonkari on pelannut nimittäin NHL:ssä nyt uskomattomat 1000 ottelua. Tiistain Vancouver Canucks-Anaheim Ducks-ottelu oli hänelle runkosarjan 946:s, jonka lisäksi hän on pelannut 54 pudotuspeliottelua.

Jokisen lisäksi NHL:ssä 1000 ottelua tai enemmän ovat pelanneet pudotuspelit mukaan laskien: Jari Kurri, Teemu Selänne, Teppo Numminen, Saku Koivu, Olli Jokinen, Kimmo Timonen, Esa Tikkanen, Jyrki Lumme sekä Valtteri Filppula.

Jokisen uskomaton NHL-ura käynnistyi kaudella 2005-06, kun hän siirtyi Dallas Starsin riveihin Oulun Kärpistä. Tämän jälkeen suomalaiskonkari on luonut upean NHL-uran, jonka aikana hän on edustanut peräti yhdeksää eri NHL-seuraa.

Tehokkaimmalla kaudellaan 2009-10 Jokinen on viimeistellyt 65 (30+35) tehopistettä. Tuolloin hän pelasi Carolina Hurricanesin paidassa 81 runkosarjaottelua.

Upean seurajoukkueuran lisäksi mieheltä löytyy tililtään peräti seitsemät MM-kilpailut, kahdet olympialaiset sekä yksi World Cup -turnaus.

Jokisen NHL-ura on kuluvan kauden jälkeen katkolla, sillä hänen sopimuksensa päättyy. Mies antaa parhaillaan näyttöjä ensi kautta ajatellen. Hänen tavoitteenaan on saada tililleen 1000 NHL:n runkosarjaottelua.