Torstaina kotonaan JYPin numeroin 2-1 kaatanut HIFK, Kuopiossa KalPan vieraana 3-4-voiton ottanut Tappara sekä Lappeenrannassa isäntäjoukkue SaiPan jatkoerän jälkeen numeroin 2-1 lyönyt TPS etenivät Kärppien seuraksi Liigan välieriin.

Näistä jokainen ottelupari ratkesi lopulta voitoin 4-2. Ainoastaan runkosarjan ykkönen Kärpät meni jatkoon jo aiemmin pudotettuaan Ässät jatkosta voitoin 4-1.

Tänään etenkin Lappeenrannassa riitti draamaa oikein kunnolla. Ottelusarjassa 3-0-johtoon mennyt, mutta kaksi seuraavaa peliä hävinnyt TPS näytti jo lähettävän SaiPan lomille, kun se oli 0-1-vierasjohdossa noin minuutti ennen loppua.

Turkulaiset siirtyivät päätöserässä johtoon ylivoimalla. Erikoistilanne oli seurausta yhteentörmäyksestä Cody Kunykin saatua 5+20-minuuttia, kun hän törmäsi ikävän näköisesti loukkaantuneeseen Ilkka Heikkiseen.

Muutamia minuutteja myöhemmin, vain 58 sekuntia ennen kolmannen erän loppua SaiPa kuitenkin punnersi tasoihin Ahti Oksasen iskettyä kumilätkän TPS:n reppuun ilman maalivahtia.

Turkulaisjoukkue ei horjunut mistään: Ei SaiPan kahdesta edellisestä voitosta, ei Heikkisen loukkaantumisesta, eikä edes isäntien tasoituksesta ilman maalivahtia. Vasta kevään toisen pudotuspeliottelun pelannut Jasper Lindsten (kuvassa) nimittäin painoi TPS:lle välieräpaikan tuoneen maalin ensimmäisessä jatkoerässä.

Kunykin ja Heikkisen törmäyksestä voit katsoa Ruudun videon painamalla tätä, TPS:n välieriin vieneen Lindstenin osuman puolestaan näet tämän linkin takaa.

Ensi viikolla alkavissa semifinaaleissa kohtaavat Kärpät ja HIFK sekä TPS ja Tappara. Oulussa aloitetaan pääsiäisen pyhien jälkeen tiistaina ja Turussa keskiviikkona.

Loppuottelupaikkaan vaaditaan neljä voittoa.