Suomalaisen hyökkääjälupaus Henrik Borgströmin elämässä tapahtui alkuviikosta isoja asioita, kun hän solmi maanantaina NHL-tulokassopimuksen Florida Panthersin kanssa.

Ennen pahvin kirjoittamista hyökkääjä pelasi NCAA:ssa kaksi kautta latoen Univ. of Denverin paidassa 77 runkosarjan otteluun hävyttömät pinnat 45+50=95. Tällä kaudella tehoja on syntynyt 52.

Aiemmin kovia näyttöjä antaneen isokokoisen – esimerkiksi tilastosivu Eliteprospectsin mukaan Borgström on 191 senttiä pitkä ja 84 kiloa painava – hyökkääjän NHL-debyytin läheneminen miellyttää Denverin yliopistossa suomalaista valmentanutta Mike Havilandia.

– Toivon hänelle kaikkea parasta. Olen tyytyväinen, että hän on mennyt – jos ollaan rehellisiä – eikä minun tarvitse häntä enää nähdä, Haviland oli veistellyt Sun Sentinel -lehdelle.

Isokokoisen Borgströmin vahvuudet ovat Havilandin tiedossa. HIFK:stä maailmalle ponnistanut hyökkääjä on – kuten ruuminrakennekin kertoo – iso ja vahva pelaaja.

– Meillä oli isompiakin kavereita, jotka yrittivät horjuttaa häntä fyysisesti. Hän ei välitä siitä, hän vain jatkaa. Luulen, että hänestä tulee todella hyvä ammattipelaaja, sillä hän menee kiekkoihin kovaa ja ajaa kovaa maalille, Haviland kehui.

– Monet hänet kyvyistään ovat luojan lahjoja. Etenkin hänen hyökkäyspelaamisensa on luontaista lahjakkuutta, NCAA:ssa Air Force Academya luotsaava Frank Serratore puolestaan ylisti.

Floridan kausi NHL:ssä jatkuu yöllä Ottawa Senatorsia vastaan. Pantteripaidat vääntävät kynsin ja hampain pudotuspelipaikasta, ja käytännössä se on nyt illasta toiseen pakkovoiton edessä.

Ennen perjantaiyön pelejä viimeiseen jatkopaikkaan on matkaa vaivaiset kolme pinnaa, kun mittelöitä on Sens-peli mukaan huomioiden jäljellä seitsemän.