Satakunnan Kansa kirjoitti perjantaina artikkelissaan mm. siitä, mitä Liigan puolivälieriin yltäneen Porin Ässien rosterissa tapahtuu tulevaisuudessa ulkomaalaispelaajien suhteen. Patapaitojen kannalta ylivoimaisesti pahin menetys olisi tehopakki Maksim Matushkin.

Valko-Venäjän Minskissä syntynyt ruotsalainen mätti tämän kauden runkosarjassa 60 otteluun kunnioitettavat 39 pinnaa, seitsemässä pudotuspelissä tehoja syntyi puolestaan kolme.

– Päättyneen kauden ulkomaalaisvahvistuksissakin on pelaajia, jotka ovat ilmaisseet halunsa jatkaa. Asioita harkitaan, ja katsotaan mihin rahat riittävät, Ässien urheilujohtaja Jari Korpisalo oli sanonut sivustolle.

Yhä kesken olevalla kaudella porilaisten ulkomaalaisvahvistukset olivat italialainen maalivahti Andreas Bernard, jenkkipakki Ben Blood, italialaishyökkääjä Marco Insam, kanadalainen hyökkääjä Antoine Laganiere, sekä kanadalais-yhdysvaltalainen hyökkääjä Philip McRae.

Liigaa seuraavat tietävät, että jokaisen merkitys oli porilaisille tärkeä: Jutun kuvassa oleva Matushkin oli runkosarjassa pakkien pistepörssin kärkipaikoilla ja koko pörssin 25:s, Laganiere oli puolestaan joukkueensa toiseksi tehokkain ja samalla luonnollisesti tehokkain hyökkääjä. Bernard sen sijaan pysäytteli 51 runkosarjan pelissä pikkumustia lähes 91 prosentin varmuudella.

Mainituista pelaajista kaikkien sopparit loppuivat tähän kevääseen lukuunottamatta italialaisvahtia. Bernardilla on ensi kauden kattava pahvi.

– Todennäköisesti ulkomaalaisia on ensi kaudella vähemmän kuin tällä kaudella, Korpisalo summasi.

Ässien kausi päättyi puolivälieriin. Runkosarjan voittaja Kärpät meni mitalipeleihin voitoin 4-1.

Satakunnan Kansan alkuperäisen jutun voit lukea painamalla tätä.