Päävalmentajamarkkinoille tällä viikolla vapautunut Erkka Westerlund ei saanutkaan potkuja KHL-seura Salavat Julajev Ufasta, mies kertoo MTV Sportille.

61-vuotias suomalaisluotsi valmensi Ufan tällä kaudella KHL:n itäisen konferenssin välieriin saakka, mutta optiota ei yllättäen käytetty ensi kaudesta. Tavoitteet eivät täyttyneet, mutta potkuja suomalaisluotsi ei saanut.

– Tämä oli oma valinta. Mahdollisuus oli jatkaa, mutta emme saaneet määrättyjä asioita kohdalleen, niin se päättyi sitten näin. Se on aika pitkä tarina kaikkineen, miten Venäjällä toimitaan ja tehdään näitä päätöksiä. Sitä ei suomalaisella logiikalla helposti ymmärrä, Westerlund paljasti MTV Sportille.

Salavat Julajev Ufa oli pudotuspeleissä enemmän kuin lähellä konferenssifinaalipaikkaa, mutta lopulta Traktor Tsheljabinsk nousi ottelusarjassa rinnalle ja ohi voitoin 4-3. Tappio oli Westerlundin mukaan erittäin kirvelevä.

– Oman arvion mukaan Traktor oli lyötävissä ja tavallaan heikoin siinä vaiheessa mukana olleista joukkueista. Se jäi kaivelemaan, mutta se miksi emme pystyneet lopussa venymään, juontaa juurensa koko kauteen ja mitä sen aikana tapahtui.

– Siitä olisi mielenkiintoista kirjoittaa kirja, Westerlund kommentoi.

Lähde: MTV Sport