Vancouver Canucksia vuodesta 2000 asti edustaneet Henrik ja Daniel Sedin pelasivat komean uransa viimeisen kotiottelun. Ilta sisälsi paljon taikaa, kun kotihalli oli tupaten täynnä sankareitaan katsomaan tulleita faneja.

Sedinit saivat jo ennen ottelun alkua raikuvat suosionosoitukset, ja meteli pauhasi aina kun jompi kumpi sai kiekon haltuunsa. Henrik Sedin antoi esimakua tulevasta, kun hän osui ensimmäisessä vaihdossa Arizona Coyotesin tolppaan.

Toisessa erässä Daniel Sedin räjäytti pankin ja laukoi Canucksin avausmaalin. Syötön osumaan sai kukas muukaan kuin kaksoisveli. Vielä parempaa oli luvassa.

Ottelussa edettiin 3-3 tilanteessa jatkoajalle. Kotijoukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa, jolloin jäälle lähetettiin tuttu ruotsalaiskaksikko. Kellot pysähtyivät ajassa 02:33, kun Daniel Sedin laukoi suoraan veljensä syötöstä ottelun voittomaalin. Pelikello otti myös osuvaa roolia, sillä Daniel Sedin pelaa numerolla 22 ja Henrik Sedin numerolla 33.

Molemmat hyökkääjät olivat syystäkin tunteikkaalla päällä. Ilta hipoi täydellisyyttä, eikä parempaa olisi voinut kuvitella.

– Olin onnellinen (voittomaalin jälkeen). En voinut unelmoida paremmasta lopusta tässä hallissa. Se oli tunteikasta, voittomaalin tekijä kertoi seuran sivuilla.

– Kun heräsin aamulla, tiesin päivästä tulevan ikimuistoinen. Me yritimme nauttia jokaisesta hetkestä, kuusi minuuttia veljeään vanhempi Henrik Sedin kuvaili.

Paikalle olleet toimittajat kysyivät pelaajien tulevaisuudesta ja mahdollisuudesta vielä yhdestä NHL-vuodesta. Tuttu näky kuitenkin varmisti pelaajien päätöksen olevan lopullinen.

– Emme jatka. Näin ottelun aikana lapsemme hallin jumbotronista. Se teki minut iloiseksi. Me aiomme viettää nyt enemmän aikaa heidän kanssaan, Daniel Sedin torppasi jatkoväitteet.