NHL:n runkosarja päättyi viime yönä, ja nyt joukkueet jatkavat kevättään joko pudotuspeleihin tai kesälomille. Samalla moni loistokas NHL-ura sai päätöksensä ja listasimme niistä neljä mieleenpainuvinta.

Sedinin kaksoset

Vancouver Canucksin Henrik Sedin ja Daniel Sedin olivat joukkueen kasvot yli vuosikymmenen ajan. Kaksoset varattiin seuraan toisella ja kolmannella vuorolla, ja Canucks asetti heidän harteilleen suuret panokset. Riski kannatti, sillä ruotsalaiset pelasivat molemmat yli 1330 ottelua ja saivat reilu tuhat tehopistettä mieheen.

Hienot urat olivat saada kruununsa kaudella 2010-2011, kun Canucks eteni Stanley Cup -finaaleihin. Finaalipettymys ei missään tapauksessa himmennä heidän arvoaan, eikä NHL:ssä tulla ehkä koskaan näkemään samankaltaista parivaljakkoa.

Patrick Sharp

Laitahyökkääjä kuului Chicago Blackhawksin runkomiehistöön, kun seura voitti kolme Stanley Cupia vuosina 2010, 2013 ja 2015. Sharp siirtyi kesällä Dallas Starsista pelaamaan uransa viimeisen kauden intiaanipaidoissa. Kausi loppui runkosarjaan ja 939 ottelun veteraani hyvästeli United Centerin viimeisen kerran raikuvien suosionosoituksien saattelemana.

Alla videoklippi kauden viimeisestä kotiottelusta.

Radim Vrbata

Tsekkiläinen varattiin NHL:n vuonna 1999 ja vasta numerolla 212. Pelaaja ei noussut ikinä NHL:n eliittiin, mutta hänen 1057 ottelun ura on pakko huomioida. Vrbatan viimeinen kausi oli iso pettymys, kun Florida Panthers jäi runkosarjaan ja hyökkääjä oli suurimman osan vuodesta loukkaantuneena. Hän huomasi ajan olleen kypsä uran päättämiselle.

– Sen tajuaa. Huomaat pelin muuttuneen nopeammaksi, ja sinun on annettava nuorille enemmän tilaa, Vrbata kertoi jäähyväiskirjeessään.

Lähteekö myös Jussi Jokinen?

Suomalaistaituri täytti hiljattain 35-vuotta ja jää tämän kauden jälkeen ilman joukkuetta. Canuckissa mies näytti saaneen uutta peli-iloa, mikä voi olla suuressa roolissa, jotta ura NHL:ssä jatkuisi ensi syksynä. Leijonakonkari ei ole vielä paljastanut jatkosuunnitelmiaan, mutta kauden päätöskierroksen ele laittoi huhut liikkeelle.

Jokinen laitettiin ampumaan rankkaria Edmonton Oilersia vastaan, jossa Jokinen onnistui tekemään maalin. Valmentajan päätös laittaa Jokinen rankkarikisaan saattoi olla tyylikäs tapa antaa tälle mahdollisuus hyvästellä NHL. TSN:n toimittaja Blake Price nosti Jokisen rankkarin pöydälle.

Blake Price

@justBlakePrice
Was the Jokinen nod in the shootout just because he's a veteran? Or did he just retire too? Just turned 35 himself.