Florida Panthersin ja Winnipeg Jetsin kohtaaminen Helsingissä ei olekaan vielä varmaa, uutisoi Ilta-Sanomat.

Aiemmin talvella Suomeen saatiin ilouutisia Pohjois-Amerikasta, kun selvisi, että Aleksander Barkovin tähdittämä Florida Panthers sekä Patrik Laineen tähdittämä Winnipeg Jets kohtasivat kahdesti NHL-otteluissa Helsingissä.

Liput molempiin otteluihin myytiin hetkessä loppuun, mutta nyt otteluiden pelaaminen Helsingin Hartwall Arenalla ei olekaan täysin varmaa.

Ilta-Sanomat kertoo verkkosivuillaan, että Hartwall-areenan omistavat venäläissuomalaiset Gennadi Timtshenko sekä Roman Rotenberg, ovat molemmat Yhdysvaltain valtiovarainministeriön pakotelistalla ja yhdysvaltalaisia yrityksiä on kielletty tekemästä yhteistyötä näiden tahojen kanssa.

– Meidän pitää täällä päässä selvittää ne asiat. Me emme ota poliittisesti kantaa mihinkään suuntaan, kun valitsemme pelipaikkoja. Kunhan emme riko lakeja ja asetuksia, niin emme näe asiassa mitään ongelmaa, NHL:n varajohtaja Bill Daly kertoo Ilta-Sanomille.

Samalla varajohtaja vahvistaa, ettei asiaa ole myöskään selvitetty kokonaan Yhdysvaltain viranomaisten kanssa.

– Me selvitimme asiat viimeksi silloin, kun pelattiin World Cupin harjoitusotteluita (syksyllä 2016). Saimme silloin (Yhdysvaltain viranomaisilta) luvan ja uskomme, että saamme sen nytkin.

Lähde: Ilta-Sanomat

LUE MYÖS

Siirtopommi: Leijonien maalivahti jättää KHL-kaukalot – päässyt sopimukseen NHL-seuran kanssa!

Leijoniin tipahtamassa todellinen jackpot NHL:stä? Näiden suomalaistähtien kausi päättyi runkosarjaan

NHL kutsuu? Liigan supertähti on siirtomarkkinoiden kuumin suomalaisnimi – ”Joka sarjasta on kiinnostusta”