Maalivahti Petri Vehasen kausi ja mahdollisesti koko ammattilaisura saattaa päättyä upealla tavalla.

40-vuotiaan suomalaismaalivahdin edustama Eisbären Berlin nimittäin taistelee parhaillaan DEL-liigan voitosta yhdessä Red Bull Münchenin kanssa. Finaalisarja on edennyt seitsemänteen finaaliotteluun, kun voitot ovat tasan 3-3.

Münchenillä oli paikka naulata finaalisarja itselleen tiistaina, mutta tällä kertaa berliiniläiset olivat vahvempia maalein 5-3. Vehanen pysäytti ottelussa 30 laukausta.

Kokenut suomalaismaalivahti on osoittanut vielä tälläkin kaudella, että hän on kansainvälisen tason maalivahti, vaikka ikää alkaa olemaan jo komeasti mittarissa. Vehanen torjui runkosarjassa 38 ottelua torjuntaprosentilla 92,4 ja pudotuspeleissä torjuntaprosentti on 17 ottelun jälkeen 90,0.

Rauman Lukon kasvatti on voittanut urallaan maailmanmestaruuden ja KHL:n mestaruuden. Saksassa mies ei ole vielä päässyt nostamaan kannua ilmaan.

Ratkaiseva DEL-liigan finaaliottelu pelataan Suomen aikaa torstaina kello 20.30 alkaen.