Mestiksen mestaruuden tänä keväänä voittanut KeuPa HT on tehnyt isoja muutoksia penkin taakse. Uuden päävalmentajan lisäksi seuraan on saapumassa uusi apuvalmentaja.

KeuPa on aikaisemmin nimittänyt uudeksi päävalmentajakseen Niko Härkösen, joka nousee tehtävään suoraan apuvalmentajan tontilta.

Seura tiedotti torstaina, että vapautunut apuvalmentajan paikka on täytetty. Härkösen jättämiin saappaisiin astuu KHL:stä Suomeen palaava Tomas Westerlund.

Westerlund vietti kuluneen kauden KHL-seura Salavat Ufassa videovalmentajana. Venäläisseuraa luotsasi hänen isänsä Erkka Westerlund. Westerlundien lähtö Ufasta varmistui pudotuspelien jälkeen, kun seura ei halunnut käyttää sopimuksen optiovuotta. Vanhemman Westerlundin jatkosuunnitelmat ovat vielä epäselvät.

Apuvalmentajan pesti on Tomas Westerlundille ensimmäinen aikuisten tasolla. Hän on työskennellyt Jokereiden edustusjoukkueessa videovalmentajana ja vietti kauden 2016-2017 helsinkiläisseuran A-junioreiden apuvalmentajana. Westerlund on vasta 26-vuotias, mutta on ehtinyt näkemään ja kokemaan paljon urallaan.

– Oma valmennusura on lähtenyt liikkeelle vähän poikkeuksellisesti sieltä terävämmästä päästä, mutta se onkin antanut ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia monilta huippuvalmentajilta ja -pelaajilta. Uskon voivani tuoda uusia juttuja ja ideoita pelaamiseen ja harjoitteluun saamieni oppien kautta. Koen, että minun paikkani on enemmän siellä penkin kuin videoiden takana, siksi odotan innolla pääsyä Keuruulle. Pienessä organisaatiossa vastuuta on taatusti luvassa. Niko Härkönen on vanha tuttuni, joten yhteistyökin varmasti sujuu, Westerlund kommentoi KeuPan sivuilla.

Isänsä jalanjäljissä kulkeva nuori valmentaja aloittaa uudessa työssään heinä-elokuun vaiheilla.