NHL:n pudotuspeleissä ollaan jo useat vuosikymmenet nähty toinen toistaan komeampia playoff-partoja. Perinteen mukaan, pelaajat eivät aja partaansa tai viiksiään ennen kuin kausi on ohi.

Toisilla pelaajilla perinteen vaaliminen on haastavampaa kuin muilla. Varsinkin nuoret pelaajat, joille naamakarvoituksen puskeminen on haastavaa, joutuvat usein kevyen pilkan kohteeksi.

Urheilukanavajätti ESPN teki gallupin ja kysyi tällä hetkellä pudotuspeleissä mukana olevilta pelaajilta kommentteja playoff-parroista. Parhaat parrat löytyivät usein omasta pukokopista, kuin myös ne huonoimmat.

– Tykkään paljon Mathieu Perreaultin parrasta. Olen aika kateellinen, Winnipegin hyökkääjä Patrik Laine kertoi.

– Jos voisin, vastaisin, että minulla on paras. Siksi valitsen Brent Burnsin parran, Perreault sanaili.

Burns ja hänen joukkuekaverinsa Joe Thornton (kuvassa) saivat eniten ääniä kevään parhaasta parrasta. Kaikkien aikojen kasvattajaksi valittiin Lanny McDonald, joka pelasi NHL:ssä -70 ja -80 -luvuilla.

Joukkueen kamalin?

Parran kasvatuksen toiseen ääripäähän joutui kaksi suomalaista.

Laine saa kuulla Jetsissä jatkuvaa kuittailua ulkonäöstään, eikä rakkautta herunnut vieläkään.

– ”Pattyn” parta on tosi huono. Me kerromme siitä hänelle koko ajan, mutta hän ei välitä meidän mielipiteistä. Kritiikki ei toimi häneen. Se parta toimii esimerkkinä siitä, Perreault kommentoi.

Myöskään Nashville Predatorsiin keväällä saapunut Eeli Tolvanen ei säästy ehjin nahoin. Nuorukaisen puolustukseksi, harvemmin 19-vuotiaalta voidaan odottaa Burns-tyylistä sänkeä.

– Tolvasella tulee olemaan hankalaa. Hänellä on vielä vuosia aikaa opetella. Kevin Fialalla on sama tilanne. Molemmilla on vielä vauvan kasvot, Predators-pelaaja Colton Sissons kertoo.

Fiala osasi odottaa Sissonsin vastausta ja siirsi kunnian uudelle joukkuekaverilleen.

– Olin joukkueen nuorin ennen kuin Tolvanen saapui. Parran kasvatus on hankalaa myös hänellä. En tiedä onko hän kasvattanut vielä karvaakaan, Fiola sanoi.